Nu börjar det bli dags...

...för mig att säga hej då. Avfärden närmar sig och det är bara några timmar kvar nu. Innan jag åker tänkte jag bara lägga in resans rutt och program så ni kan "följa med" i vad jag sysslar med den kommande veckan:

Dag 1, Lördag 1/3
Avresa från Arlanda med direktflyg till Kairo. I Kairo möter vi upp vår guide som hjälper oss med visum och tar oss med genom tullen. På resan mellan flygplats och hotell år vi vår första upplevelse av Egypten och Kairo. Vi checkar in och äter middag tillsammans.

Dag 2, Sön 2/3
Efter frukost börjar en heldag i Kairo. Vi börar med att besöka de mäktiga pyramiderna och Sfinxen i Giza. Efter lunch beger vi oss till Egyptiska Muséet somhar ca 120 000 föremål och skatter. Här finns också möjlighet att se mumier och den berömda sarkofagen i rent guld från Tutankhamuns grav. I fortsätter med at besöka citadellen och Alabastermoskén. På kvällen ta vi nattåget 90 mil söderut till Aswan. Middag serveras i vår kupé på tåget.

Dag 3, Mån 3/3
Vi anländer till Aswan där vi möts av vår guide som kommer att ta med oss på en fantastisk Nilenkryssning. Efter att vi checkat in på vårt förstklassiga kryssningsfartyg besöker vi Den Höga Dammen. Efter lunch fortsätter vi dagen med Den Ofullbordade Obelisken och Philaetemplet. På kvällen lägger vi ut och seglar mot Kom Ombo.

Dag 4, Tis 4/3
Efter frukost besöker vi Kom Ombo som erbjuder många vackra reliefer. Vi avnjuter lunch ombord på båten medan vi kryssar vidare till Edfu. I Edfu färdas vi med häst och vagn till Horus Templet. Denna färd tar oss med gneom den eyptiska vardagen. Dagen avslutas med middag på båten medan vi färdas vidare till Luxor.

Dag 5, Ons 5/3
Nu är vi framme i Luxor och idag besöker vi den västra delen, den så kallade västbanken. Här fascineras vi av Konungarnas Dal, Drottningarnas Dal och drottning Hatchepsuts berömda tempel. Vå äter middag tillsammans och sover vår sista natt ombord på båten.

Dag 6, Tors 6/3
Efter frukost checkar vi ut från kryssningsfartyget. Vi fortsätter att utforska Luxor och ser idag den östra delen av Luxor, östbanken. Här finns de välbevarade och berömda Karnaktemplet och Luxortemplet. Vi begär oss även ut på en Felucca tur. I checkar in på vårt hotell i Luxor.

Dag 7, Fre 7/3
Fri dag i Luxor. Nattåget till Kairo

Dag 8, Lör 8/3
Vi anländer till Kairo på morgonen där vår guide finns på plats och möter oss. Guiden tar hand om våra väskor medan vi får en halvdag för att utforska Kairo på egen hand. Guiden möter upp igen på eftermiddagen och tar oss till flygplatsen där vi får hjälp med att checka in vårt bagage. Sedan sägr vi adjö till Egypten, och flyger hem till Arlanda på kvällen.

Så, det låter väl inte helt fel eller hur...
Näe, det får bli mitt sista inlägg nu, så ses vi om drygt en vecka igen, (på min födelsedag) den 9 mars. Ha det så bra hörrni, det ska jag ha.

34 timmar kvar...

...sen startar vi bilen mot destination Arlanda. Ska bli så himla kul. Kamerans batteri är laddat och all medicin är framtagenoch även bikinin, men det är nog det enda som är gjort hittills. Eller ja, har ju plockat igenom lådan med sommarkläder också, men det är ingenting som är riktigt packat än.

Vad ska man ta med sig igentligen? Näe usch, orkar inte tänka på det nåt mer idag. Det blir en rejäl packardag imorgon, och det med basta...

Oooh, snart åker vi...

Snart, snart, snaaart...

...åker vi.

Och jag har fortfarande inte brjat plocka framdet som ska med i väskan. Börjar bli dags för det va?! Jag har i alla fall planer på det...

Just nu plockar jag undan mina pysselgrejer från bordet i vardagsrummet. Måste ju ha nånstans och lägga packningen  jag får en liten överblick över vad som är framplockat och inte. Kvällens projekt består i att få undan allt som inte ska vara framme, kolla igenom sommarkläderna och besluta mig för vad som bör följa med. Sk försöka hinna med att plocka fram liiite också.

Igår fixades medicin och sånt som ska med. Bättre att ha med i förebyggnde syfte för då händer oftast inte något (peppar, peppar). Även alla papper/biljetter/pass är kollat så det finns.

Imorgon blir det nog inte så mycket fixat, för jag har skolan på förmiddagen och sen efter det åker syran, Måns och jag till mormor och morfar. Vi ska få lunch; rårakor. Yummie! Bara älskar det!

Nä, måste fortsätta få undan pysselsakerna så jag kommer till packandet nån gång. (Vill inte behöva plocka undan pysslet, vill ha ett permanent ställe för dom.)

Dagens hissning: Grey's på femman kl 21.00
Dagens dissning: Det jävla regnet som aldrig ger sig! (Gaah!)