Semester och möte med Putte i parken

Det är inte så mysko som det låter. VI har "festival" här i Karlskoga och det är Putte i Parken som gäller för hela slanten. Fest och party i dagarna tre. Kolla in Puttes hemsida för mer info.

Dags för dusch och lunch. Sen lite slapp innan kvällen.

Bil-BINGO!

I måndags kväll var jag, mamma och syster till Nobellhallen och spelade bingo. Eller, rättare sagt, vi satt i bilen på parkeringen och spelade tut-bingo. Vi har skapat oss en liten tradition att en gång på sommaren åka och vara med och spela. Har för mig jag skrev om förra årets spel i ett tidigare inlägg, men det var nog i min tidigare blogg...

I alla fall. Vi åkte dit vid 18.30-tiden för att vara med på den så kallade "väntbingon" som är ennan de ordinarie spelen börjar. Och gissa vad. Jag vann redan då. Vinst på 100:-, men då vi var 3 spelare som fått bingo samtidigt skulle vi alltså dela på pengarna. Resultat: 35:- i vinst till mej. Och det är ju bättre än 0:- i alla fall.


Ser ni; mina tre raders bingo!

I pausen mellan väntbingon och de ordinarie spelen började det ösa ner regn från himlen. Mamma vrider om bilnyckeln för att kunna veva upp rutorna igen. Men vad händer? Absolut ingenting! Ni hörde rätt! Framrutan gick inte att veva upp. Vi fick sträcka ut ett paraply som skydd för att regnet inte skulle komma in i bilen. (Vägen hem fick vi köra med öppen ruta. Var inte alls skönt efter att solen gått ner och regnet skapat lite vindar omkring sig i luften. Kallt som attan!)

Vidare, så dröjde det till spel tre av de ordinarie bingospelen innan vi fick tuta igen. Denna gång fick mamma en vinst på 500:-, och hon var SJÄLV om den vinsten. Tjohooo! Vårt deltagande gjorde oss inte helt bankrutta ändå.

Mammas "fulla bricka" som gav henne 500:-

Men jag höll på att bli tokig när de kom till det bingo-spelet de kallade "rövaren". Hela 11000:- spelades ut, varav 10000 av de gick till en och samma person. Och vinnaren har mage att även vilja berätta "jag har födelsedag idag!" Vem fan bryr sig? Trodde han inte att vi andra spelare redan var tillräckligt irriterade på att han drog hem tio tusen kronor i vinst?

Kvällens totala resultat: Vinst: 535:-  Insats: 300+lite lotter säg 400:- totalt i insats. Vinst: 135:-
Vinsten gick till lunch dagen efter som bestod av raggmunk och stekt fläsk på golfrestaurangen uppe vid Valåsen. Mums! Vi åt så vi nästan sprack allihop.

Uppdate på hur det gick med bilen: Det var en säkring som gått. Pappa fixade det efter att vi kommit hem. Tur att det bara var något sånt "enkelt". Hade ju inte velat använda vinstpengarna till att laga bilen direkt...

Semester

Äntligen har semestern kommit. Ikväll klockan 20.00 stämplade jag ut för mitt sista pass denna sommar. Nu är det bara semester (och skolgrejer) som gäller fram till september... Alltså som vanligt, fast inget jobbande ;o)

Mer uppdatering om veckans första halva kommer senare. Nu skriker magen efter lite te och macka och sen är det Project Runway på TV3.

Vi ses!