First week done

Första veckan i storstan är avklarad och jag är på väg hem till "skogen" igen. Den värmländska skogen där familj och vänner finns. I helgen väntar 9årskalas för M och så ska det städas och plockas i Paradiset. Tänka sig - försäljningen gick supersmidigt och den där drömmen om något eget i storstan är inte alls så avlägset långt bort som jag från början tänkte mig. Nu är det istället något jag kan ta på... Snart!
 
Veckan har bjudit på 1,5 dagars NEO (New Employee Orientation), följt av en del självstudier, co-listening och live-föreläsningar, möten till höger och vänster, presentationer och - icke att förglömma - kafferaster. Jag gillar kafe. Dock så ska jag erkänna at jag saknar finkaffet från Donken. Även om jag nu har maskiner med flera olika sorters rostningar att välja på så är det långt ifrån lika gott som finkaffe/latte från Donken. Jag erkänner!
Arbetsveckan avslutades med traditionellt FredagsFika på Plan1 - imorn (1maj) är kontoret stängt men man flyttar då helt enkelt den gemensamma fikan för hela företagets anställda från fredag till torsdag istället... Ett lååångt bort uppdukat med chips och stora skålar lösgodis. Mums!
 
Kvällarna har varit spännande dom också. Jobbmiddagar, bio, AW med kollegorna och så har jag varit - japp, nu ska jag chocka er - på DEJT!!! Mysigt som tusan. 2 gånger till och med! Dubbelt upp i mysighet. Men det är väl det här som kallas livet, I guess. Att prova sig fram litegrann. Att vara på "upptäcksfärd". Men mer detaljer om det kommer nån annan dag - när jag är redo för det. Än så länge är det allt som hänt - dejt med middag, bio, lite mys och promenad genom stan. Perfekt om ni frågar mig :) Och just nu det enda jag kan tänka mig att förgyla min vardag med...
 
*   *   *   *   *
 
Sitter just nu på tåget och närmar mig Örebro. Beräknas vara framme om ca 40min och blir upplockad av mami&papi. Resten av kvällen blir nog rätt lugn om jag får bestämma... Kanske en varm kopp te och nån rostad smörgås - det är nog det enda jag är sugen på just nu :)
 
Trevlig Valborg på er!

Ett soligt regn


Som jag sagt tidigare nån gång - även om det regnar så är det sol i mitt Sthlm. Och det stämmer så himla bra idag; regnet öser ner men solen skiner ändå för fullt på himlen.

Jag älskar't! ☺️❤️

Neo dag 2


Tänk att kunna ta en promenad till jobbet, utan jacka denna tisdag till ära, och att få spendera jobbet i de kläder jag känner mog bekväm i - det är livet det! 😉

Andra och avslutande NEO-dagen är till ända - nu börjar allvaret 😳

Nä, skämt åsido, så farligt är det inte. Jag har ytterligare drygt en vecka med utbildning och inlärning kvar innan det drar igång. En del co-listening och coursios (online utbildning/kurser) som avslutas med tester. 2 live-utbildningar har jag kvar att delta på (varav en är på svenska, lättare att hänga med då när der gäller juridiska termer och sånt), men i övrigt är allt på engelska. En rejäl omställning får jag säga, att lägga om vardagen från svenska till engelska. Lite svårt att hänga med i snacket, men det släpper väl när jag kommit in i det, lärt mig en del förkortningar, "Klarna-språket" osv...
Men det är kul! Kul som satan. Hjälpsamma och otroligt trevliga kollegor. 

Efter jobbet idag blev jag upphämtad och utbjuden på lite middag följt av promenad och kaffe. Trevligt ☺️

Nu väntar sängen... 
God natt på er 😴