Uppdatering från julen

Ja då var julen förbi.

På julaftonsmorgonen var jag inte så pigg. Näe fy, jag var så trött så jag trodde aldrig jag skulle orka med dagen. Erik åkte hem till sina föräldrar vid 9-tiden för att äta julfrukost, men jag stannade en stund till i lägenheten och sedan kom pappa för att hämta mig. Sedan tog vi en promenad från deras hus och hem till syrran för att ha lite mysigt elva-fika tillsammans allihop. Vi förärades även med besök av mormor och morfar (så kul att de orkade med att köra ända hit) och andra bekanta till familjen inklusive barnbarn.

Vid ett serverades julmaten. Mums säger jag som (precis som vanligt) endast äter av korv, kötbullar, potatis och ägg. Jaja, en och annan smörgås med leverpastej försvann också ner i magen, men ni som känner mig väl vet ju hur jag är när det gäller mat. ;o)
Efter maten blev det lugnt en stund. Ja om man ser det från matsidan. Lugnt och lugnt blir det ju aldrig med två småkillar som busar och leker. Klockan 15 var det traditionsenligt dags för "Kalle Anka och hans vänner att önska god jul..." och sedan blev det klapp-utdelning. Inslagna sådana, inte de man får på axeln/kinden.

Mina paket innehöll i år:
   - Presentkort
   - Pengar
   - Tekula att ha löste i
   - Nya B-plattor till min CB
   - Ett Super Mario spel till Wii
   - En till handkontroll till Wii, så vi kan spela flera samtidigt
   - Ett alfabet, och inte vilket som helst, utan ett QK Abigail Grande.

Alfabetet var dock ingen chock då jag själv beställt det (men Erik betalade), men ändå. Som jag längtat efter det. Det är ju sååå snyggt.Juldagen blev lugn till att börja med. Vi sov ut lite jag och Erik. Inte förrän klockan fyra åkte vi till Eriks farmor. Denna gång bjöds det inte på elva miljoner rätter (som annars är ganska vanligt), utan det var denna gång begränsat till endast eftermiddagsfika (med 8 sorters kakor, 2 sorters mjukt bröd) och så fruktsallad. Thank God! För en gångs skull kunde jag komma hem därifrån utan att känna mig som en stoppad korv. Ni känner säkert igen frasen "Ät lite till, snälla ni..."

På kvällen kom mamma, pappa och syster med famlij till mej för en kväll med Wii. Först en omgång av lite tävling med Wii Fit och sedan ett par omgångar av bowling och tennis. Under kvällen serverades även te och rostat bröd med diverse pålägg.


Annandagen åkte vi till min mormor och morfar. Klockan elva serverades första omgången med fika. Sedan halv två stod maten på bordet. När de började plocka fram för andra kaffe-rundan tackade jag och Erik för oss för vidare färd mot IKEA och Marieberg. Efter en kort visit på rean styrde vi bilen hemåt igen...

Har nu jobbat i dagarna tre och har åkt på förkylning inklusive en förjävlig hosta. Senaste tiden har även ryggen börjat strejka och jag har problem att stå upp längre perioder. Roligast var det i lördags på jobbet då jag redan efter 30 minuter fick be om en liten paus för att sätta mig ner.  Kände inget idag när jag och mamma promenixade men annars är det jobbigt. Kan eventuellt ha att göra med att jag inte längre tränar ryggen som jag gjorde tidigare. Fick ju lägga av med gymmet då jag inte hann med det efter skolan. Eller jo, jag hann med men vem har lust att åka till gymmet vid åtta på kvällen? Det var då jag hade tid över.

Vårens schema i skolan ser betydligt bättre ut. Är helt ledig på fredagar (yeey!) och överiga dagar slutar jag  senast 12, vilket betyder att jag är hemma i Karlskoga vid 13.30-tiden. ALLA dagar! Då hinner jag ju faktiskt med gymmet på eftermiddagarna igen. Ser jag fram emot.

Nyåret kommer att firas i Bråten hos Eriks föräldrar. Vi är ditbjudna på trerätters med pompa och ståt tillsammans med övrig släkt och vänner.


Annars då? Jo, tänkte sätta mig med skolböckerna en stund nu på eftermiddagen. När skolan återkommer efter det korta lovet så har jag två tentor framför mig innan vårterminen börjar den 19:e. 12:e och 17:e januari. Superkul! Håll gärna en tumme eller två...

Hur ser 2009 ut?
Själv håller jag tummarna för att det blir ett bra år.
- I januari ska jag försöka komma iväg på pysselträff i Enköping.
- I mars ska jag först fira födelsedag (9:e, glöm inte det!) och kort efter det bär det av mot en vecka i Sälen med famlijen. Trevligt, trevligt. Men även om Sälen betyder "minisemester" så blir det ingen större vila, då jag direkt efter hemkomsten ska sätta mig och åka till skolan för att skriva tenta.
- I maj har vi treårs-kalas för Måns. Han blir ju stooora killen nu.
- Juni betyder skolavslutning. Hoppas på att tentorna ligger tidigt iår. Förra våren skrev vi sista tentan den 14:e.
- I Juli har vi storkalas i famlijen som kommer att firas någonstans ute i vida världen. Destinationen är ännu inte helt klarlagd, men att den är utanför Sverigens gränser är vi alla enade om. I slutet på månaden är det även dags för festival. Putte återvänder till Parken och denna gång har han med sej Melody Club. Ingen tvekan om att jag ska dit! Ses vi där?

Sen finns det inte så mycket mer planerat mer än att skolan börjar igen i September.

Men jag ska nog se till att alla luckor fylls i med massor av skoj!

Nu har ni fått en liten up-date på vad som hänt här. Och jag ska försöka att vara lite mer aktiv här på bloggen, och få med en massa roligt pyssel att visa.

Ha det så bra så länge, så ses vi snart igen...