Minisemester i Göteborg

I helgen var jag och min älskling till Göteborg. Det var min julklapp/födelsedagspresent till honom; en weekend i Göteborg där jag stod för logi och transport t/r.

Boendet blev ett Sky Executive-rum på Hotel Gothia Towers; två nätter och VIP-frukost på Heaven23 (topprestaurangen på 23e våningen).
Transport hade jag från början tänkt att vi skulle åka bil, men jag beslutade sedan att ta tåg istället. SJ Regional från Örebro, vilket visade sig vara en mycket bra idé :) Extremt fräscht och mycket bekvämt! Och tänka sig; tåget gick i tid både dit och hem. Tack för den SJ!

När vi kom till Centralen i Gbg tog vi en taxi till hotellet (för enkelhetens skull) och checkade sedan in. Här är vad som mötte oss:

2st 1,20-sängar (som vi självklart sköt ihop till en 2,40-säng), TV med fritt/gratis film-utbud, mjuka morgonrockar, tofflor, badrum med badkar (där vi avnjöt skumbad på lördagseftermiddagen/kvällen) och så en flaska vitt på kylning som en välkomstgåva från hotellet :)

Fredagen blev inte så värst händelserik. Vi packade upp, njöt av vinet och gick sedan ut på en promenad och letade sedan på en restaurang där vi åt fantastisk god middag; Angelos. Vi tog en pastarätt som hette Penne Piemontese som var pennepasta med oxfilé, vitlök, piri-piri, rödvin, balsamvinäger, tomatsås och basilika. Starkt som bara den, men hur gott som helst.
Efter maten gick vi tillbaka till hotellet, kollade på TV en stund och somnade sedan rätt så snabbt.

Lördag morgon, vi får en chock när vi upptäcker att klockan är 9. Shit, vi har sovit 11 timmar! Och sov till kl 9 var det längesen vi gjorde, nån av oss. Kliva upp, klä på sig, avnjuta hotellfrukost (det bästa av allt) och sedan bar det av till Universeum:
  
 

Efter Universeum promenerade vi tvärs över stan för att göra ett besök på Feskekôrka.


Dags för lunch. Den bestod av entrecote med ugnsbakad potatis och champinjonsås och intogs på Restaurang Mediterraneo. Smarrigt som tusan!

Efter lunch tog vi våra fötter och spatserade tvärs över stan (igen) för ett besök på Göteborgs Naturhistoriska Museum. Intressant? Absolut, men lite synd att allt för många av djuren är avgjutningar eller "byggsatser" istället för uppstoppade...
  
  
  

När vi var klara här hade det börjat mörkna ute och vi tog spårvagnen tillbaka till hotellet. Där blev det skumbad, lite mera vin och så en film innan vi gjorde oss redo för kvällens middag, som åts på den kinesiska restaurangen Mandarin. Gott, precis som kinamat brukar vara :)
Tillbaka på hotellet kollade vi in en gammal Indiana Jones-film (Det sista korståget tror jag det var).

Söndag. Efter ännu en god natts sömn (hela 10 timmar sov vi andra natten) och en lika god frukostbuffé var det dags för oss att packa ihop våra saker och checka ut. Fasen att en helg ska gå så fort... :/
Spårvagn till Centralstationen, låste in väskorna för att slippa bära på dom, och sedan gick vi till Nordstan och spenderade förmiddagen med lite shopping :) Inte mej emot ;)


Efter en snabb lunch var det dags att gå tillbaka till Centralen och kliva på SJ Regionaltåg 180 och färdas hem mot de värmländska skogarna igen.
En underbar helg med underbart sällskap ♥

Nästa gång åker vi till Malmö :)